Faydalı Bilgiler

  • Helva nasıl yapılır ?

    ·    Tahin Helvası üretiminin ana hammaddesi tahindir. Tahin, kabukları soyulup kavrulmuş susamın değirmenlerde ezilip akabilir krema kıvamına getirilmesi sonucu oluşan besleyici, protein, vitamin ve mineral yönünden çok zengin bir gıda maddesidir.
    ·    Şeker, su ,sitrik asidin pişirilmesiyle elde edilen şeker şurubunun ağdalaştırıldıktan sonra çöven suyu ile beyazlaştırılması, sonrasında tahin ile karıştırılarak, liflerin belirli bir kıvama gelinceye kadar yoğrulması ve gerektiğinde çeşni maddeleri ilavesiyle üretilir.
    ·    Yoğurma işlemini takiben kalıplanan helvalar dinlendirme ve paketleme işlemlerine alınır.

  • Tahin Helvasının beslenme açısından önemi nedir?

    ·    Susam yağının yaklaşık %80’ini, doymamış yağ asitleri oluşturmaktadır. Susam yağındaki doymuş yağ asitlerinin düşük olması kalp ve damar rahatsızlıkları ve kolesterol tehlikesinin azaltılması için tercih edilir.
    ·    Susam yağı, zengin E vitamini kaynağıdır. İki çay kaşığı susam yağı günlük E vitamini ihtiyacını karşılamaya yeterlidir.  Lezzetli ve besleyicidir. E Vitamini çok güçlü bir antioksidandır.
    ·    Tahin helvasının içine eklenen kakao, fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişlerle besin değeri daha da yükselmektedir.

  • Helva evlerde nasıl saklanmalıdır?

    ·    Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. 
    ·    Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.

  • Tahin helvası üretiminde domuz yağı katkılı emülgatör kullanılıyor mu?

    ·    Tahin helvası üretiminde yalnızca bitkisel yağ kökenli emülgatörler kullanılmaktadır.
    ·    Eriş Helva’nın Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki ISO 9001 ve ISO22000 kalite yönetim sistemine sahip modern ve hijyenik fabrikasında Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretim yapılmaktadır. 
    ·    Ürünlerin içerisinde kesinlikle domuz yağı ve katkıları kullanılmamaktadır

  • Tahin helvası nasıl muhafaza edilmelidir?

    ·    Tavsiye edilen depolama sıcaklığı 10-15 ˚C’dir.  20 ˚C üzerinde saklanan helvaların üzerinde yağlanma, renk sararması, yapışkan bir görünüm oluşabilir. 
    ·    Rutubeti yüksek bölgelerde daha çabuk sakızlanma görülebilir.  Bunların hiçbirisi sağlığa zararlı değildir, sadece lezzet farkı ortaya çıkar.

  • Met helvası nasıl yapılır? Saklama koşulları nasıl olmalıdır?

    Met helvası, un ve yağın kavrulmasıyla elde edilen hamurun, belirli bir süre kaynatılmış ve ağartılmış şekerle karıştırılması, un ve şeker karışımından parçalar koparılarak fitil haline getirilmesi ve bu fitillerin mermer tezgahlarda soğutulduktan sonra belirli ebatlarda kesilerek ambalajlanması ile gerçekleşir.
    ·    Met helvası mutlaka orijinal ambalajında ve üzeri kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Uzun süre üzeri açık olarak hava ile temas ederse ürünün yüzeyi doğal yapısı gereği yapışkan bir hal alıp setreleşebilir.  Serin ve güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edilmelidir.

  • Tahinin üzerinde yağ birikmesi bozulma sebebi midir?

    Tahin yüksek oranda susam yağı içeren bir gıdadır. Beklemeden dolayı tahinin yüzeyinde toplanan yağ, ürünün doğal yapısı gereği normal olup bozulma sebebi değildir. Servise sunulmadan önce iyice karıştırılmalıdır. 

     

  • Pekmez’de görülen tortu bozulma sebebi midir?

    ·    Üzüm Pekmezi, üzümün içerisindeki şekerin tekniğine uygun olarak işlenmesi ile elde edilmektedir. Üzüm içerisinde doğal yapısı gereği tartarik asit bulunur. Pekmez soğuk bir ortamda uzun süre bekletildiğinde yapısındaki tartarik asit nedeniyle kristalleşmeye başlar ve ambalajın altında tortu oluşabilir. Ancak bu tortu bozulma sebebi değildir.
    ·    Servise sunulmadan önce ambalaj bir süre ılık suda bekletilerek ve karıştırarak tüketilmelidir.

  • Tahin-pekmez karışım oranı nasıl olmalıdır?

    ·    Tahin pekmez karışım oranı kişinin kendi zevklerine göre ayarlanabilir. Genel olarak % 60 tahin ve % 40 pekmez olarak yapılır. 
    ·    Tahin pekmez karışımında karışım oranı: bir ölçü tahine, yarım ölçü pekmez olarak ta yapılabilir.

     

  • Pekmez üretimi nasıl yapılır?

    ·    Fermente olmamış taze veya kuru üzüm ekstraktının uygun yöntemlerle asitliğinin azaltılıp durultulmasından sonra tekniğine uygun olarak vakum altında pişirilerek  belli bir kıvama getirilmesi sonucu elde edilir. Orijinal ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır.

  • Üzüm pekmezin faydaları nelerdir?

    ·    Üzüm Pekmezi, kuru üzüm gibi yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat, mineral ve enerji kaynağıdır. Üzüm pekmezi özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. 

  • Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

    ·    Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler. 
    ·    Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve dişetleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
    ·  İçeriğinde bulunan yüksek orandaki doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko ) ve vitaminler ( A , B , B2 , B3 D ) nedeniyle doğal güç ve besin kaynağıdır.

  • Dut pekmezinin faydaları nelerdir?

    ·    İçeriğindeki yüksek vitamin ve mineraller nedeniyle bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur. 
    ·    Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur. Sporcular için bir enerji deposudur. 
    ·    Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.

kalite
Copyright © 2015 Eriş Helva | Tüm Hakları Saklıdır
İşleminiz Gerçekleştiriliyor, Lütfen Bekleyin...